Danny Lavreysen - specialist verkeersrecht

Arbeidsrecht

In Vlaanderen gaan liefst 42% van de opgezochte juridische onderwerpen over arbeid. Het vormt dan ook een belangrijk thema in ons leven. Toch houdt online zelfhulp risico’s in.

Zeker bij emotionele kwesties als een ontslag, hebben ontslagen werknemers het vaak moeilijk om online info op een objectieve manier te beoordelen. Externe bijstand van een advocaat is dan het overwegen waard. Ook met online calculators voor opzeggingstermijnen en -vergoedingen springen zowel werkgevers als werknemers niet altijd behoedzaam om. Ze zijn handig om een eerste indruk te krijgen, maar een correcte berekening geven ze niet.

Wacht dus niet te lang en kom op tijd langs voor jouw kopje oploskoffie. Ik geef advies en bijstand in het individueel arbeidsrecht, waaronder:

Uit de praktijk – Ontslag: de vergetelheid van een werkgever kan grote gevolgen hebben

Een werkgever had een concurrentiebeding afgesloten met een van zijn werknemers. Zo’n beding moest voorkomen dat de werknemer na zijn (eventueel) vertrek meteen bij de concurrent aan de slag zou gaan. Toen de werkgever die werknemer op een gegeven moment om dringende reden ontsloeg, vergat de werkgever om afstand te doen van het concurrentiebeding. De werkgever had op internet gelezen dat hij een opzeggingsvergoeding van 17 weken zou vermijden als hij de werknemer om dringende redenen ontsloeg. Door zijn vergetelheid moest de werkgever nu een forfaitaire concurrentievergoeding van 26 weken loon uitbetalen.

Geverifieerd door MonsterInsights