Danny Lavreysen - specialist verkeersrecht

Strafrecht

Wie wil weten welk gevolg wordt gegeven aan een bepaalde strafrechtelijke inbreuk, vindt online meestal wel een antwoord. Maar hoe relevant is dat nog in een andere context?

Het gebeurt dat mensen hun eigen strafzaak vergelijken met een zaak waarover ze op het internet gelezen hebben, en waarin de minimale straf werd opgelegd. Ze zijn overtuigd dat de rechter ook hen een zeer milde bestraffing moet opleggen. In werkelijkheid zal de strafrechter niet alleen kijken naar de gepleegde feiten, maar ook naar de omstandigheden én of iemand ervoor al fouten beging. Op basis daarvan oordeelt de rechter of de minimale of zwaarste straf wordt gegeven, of een straf daartussenin. Elke zaak wordt dus individueel bekeken en beoordeeld.

Wacht dus niet te lang en kom op tijd langs voor jouw kopje oploskoffie. Ik geef advies en bijstand in het strafrecht, waaronder:

Uit de praktijk: Een dure copy-paste van de zaak met de oranje verkeerspaal

Een man kreeg een boete voor foutparkeren en besliste om de overtreding aan te vechten. Op het internet had hij namelijk gelezen over een zaak waarin iemand vrijuit was gegaan, omdat het parkeerbord niet op een oranje paal stond gemonteerd. Helaas was die regel niet van toepassing op zíjn specifieke situatie. De auto van de man stond in een zone ‘betalend parkeren’, met duidelijk opgestelde betaalautomaten en zichtbaar aangegeven informatie. De parkeerboete betalen was voor de man dus de goedkoopste oplossing geweest.

 

Geverifieerd door MonsterInsights