Danny Lavreysen - specialist verkeersrecht

Verkeersrecht en letselschade

Als u betrokken bent bij een ongeval, zijn er verschillende websites die u duidelijk maken welke stappen u dan moet zetten. Maar hoe bent u zeker dat u geen steken laat vallen?

Assuralia, wegcode.be, vzw Verkeersslachtoffers, rondpunt.be, … Ze geven duidelijke informatie rond ongevallen en aansprakelijkheid en vormen een handig vertrekpunt voor uw zaak. Alleen blijft het als leek vaak lastig om door de bomen het bos te zien. Zo kan er verwarring ontstaan tussen de verschillende schadevergoedingssystemen. Of wordt er gehandeld volgens info die niet up-to-date is met de laatste wetgeving. Bovendien creëert online informatie soms te hoge verwachtingen over schadevergoedingen. Door alles op tijd aan een advocaat voor te leggen, vermijdt u onaangename verrassingen.

Uit de praktijk – Verkeersongeval en arbeidsongeval, een wereld van verschil

Hoewel dat vaak gedacht wordt, heeft een slachtoffer van een verkeersongeval geen recht op dezelfde vergoedingen als het slachtoffer van een arbeidswegongeval, ook al is het een verkeersongeval. Omgekeerd vergeten slachtoffers van een arbeidswegongeval na te gaan of de schade die niet wordt vergoed door de arbeidsongevallenverzekeraar in aanmerking komt voor vergoeding door een andere aansprakelijkheidsverzekeraar. Een advocaat die snel na een ongeval gecontacteerd wordt, is het best geplaatst om te weten wie en/of welke verzekeraar voor wat kan worden aangesproken. Hij kan bovendien op correcte wijze de schade begroten en het schadevergoedingsvoorstel dat u krijgt controleren op volledigheid en correcte omvang.

Geverifieerd door MonsterInsights